Niin taas meni viikonloppu ennen ku ehti huomatakkaan. Käytiin tosiaan turussa, perjantaina pikasesti pöytyällä ja siitä mamman ruokapöydän kautta Merville. Hetken aikaa istuskeltiin ja juotiin kahvia, sitte lähettiinki koirapuistoon. Oli ihan kivannäkönen, aidat vaan oli tosi matalat, mutta hyvin pysy koirat aitojen sisällä. Puiston  ainakin pienten puoli oli tosi siisti ja istumapaikkojakin löyty mukavasti, koirille oli kantoa sun muuta. Ronin ja Oton mielestä on paljon kivampi painia sisällä, kun siinä on vähän jännitystäkin, ulkona kun ei tarvii varoa mitään huonekaluja tai muita härveleitä. Hetken aikaa pyörivät ympäriinsä, oltiin tosiaan pienten puolella kun isommalla puolella oli joku collie, mille Otto oli aikasemmin hellävarasesti kertonu, että ei tykkää sen hampasta  

Pienten puolelle oli tulossa joku pikku terrieri niin päätettiin siintä lähteä, terrieri kun ei tykänny muista koirista, vai mustista koirista vai miten se menikään... Illalla vielä Ronpan pesu seuraavan päivän mätsäriä varten. Oltiin mammalla yötä, kun iskällä on "vuokralaisia". Illalla kun oltiin jo menty nukkumaan, niin yks mun serkuista tuli hakemaan mammalta tavaroitaan. Roni the vahtikoira tietenkin piti omaa pientä haukuntaansa pari kertaa. Sanoin Millalle, että ollaan täällä ja ennen ku ehin jatkaa enempää niin Milla tuli huoneeseen ja pelästy varmaan yhtä paljon ku Ronppakin. The vahtikoira alko murisemaan ja sanoin Miltsille, että pistää valot päälle ja tulee sitte, mutta Roni oli siinä vaiheessa päättäny, että ne ketä sieltä tulee on pelottavia eikä meinannu lopettaa murinaa. Kyllä se sitte loppu ku sano vaan tarpeeks vakuuttavasti, että nyt loppuu. Vähän Ronppa katteli epäluulosesti, mutta lopetti murinan. Eipä siinä sitte mitään, loppu yö suju rauhallisesti, Roni nukku välillä sohvalla (minä ja Timo lattialla...) ja välillä änki meijän väliin ja jalkoihin. Roni ottaa kyl kaiken irti siitä, kun saa nukkua meijän kans, kotonahan sänkyyn ei oo mitään asiaa. 

Lauantai valkeni, tai siis oli mitään valjennu ku oli niin harmaata ja synkkää, et mietin kannattaako mihinkää mätsäriin lähteä. Tossa vaiheessa ei kuitenkaan vielä satanu ni lähettiin sitte kuitenki, mukaan lähti kuvaajaks sisko Jänispaisti ja Mervi ja Otto. Autossa maltto pojat olla painimatta, ois voinu tulla vähän pomppunen kyyti ku oisivat siellä alkaneet riehua :D Päästiin paikalle ja siellä olikin väkeä jo mukavasti. Ilmottautumaan ja siinä selsi samalla, että niinku oltiin huomattu, niin käytössä ei ollut kun kaksi kehää o.O Mätsäri oli ilmotettu alkavan klo.11 mutta meijän kehä alkais vasta 12. Noh olipa aikaa käydä kävelemässä ja saada Ronppa rauhottuu. Kierreltiin puistoa ja jossain vaiheessa siirryttiin kehien lähelle penkille istumaan.

S

ehän on huomattu jo monesti, että mitkään akita malliset koirat ei voi sietää Ronia, mutta täälltä löyty poikkeus siihenkin. Oli mahtavan näkönen kyllä se koira! Jos mä olisin päättäny voittajan ni se ois ehdottomasti ollu se akita (jos se nyt edes oli akita :) ) Ei tuntunu välittävän muista koirista mitään, mutta kyllä varmasti sano takasi heti jos joku muu rupes urputtamaan ja niitä urputtajiahan löyty muutamakin :/ onneks ei mitään suurempaa päässy käymään. Päästiin sitte kehään, ihme kyllä ihan sillon ku oltiin luvattukkin eli klo 12. Paikkahan oli melko iso hiekkakenttä, joten kehien koko oli todella surkea siihen nähden mitä niistä ois saanu. Aikuisia isoja koiria oli n.30 ja kaikki otettiin aluksi samaan aikaan kehään ja sitä piti vielä koittaa kiertää jotenkin.

Ihan tyhmää kun kehää olisi saanut suurennettu vaikka kuinka paljon ja sitten piti kävellä ihan kuono kiinni toisen takapuolessa ja kun sielläkin oli joukossa sellaisia koiria mitkä ei välttämättä olleet ihan täysin hallinnassa. Saatiin pariksi aikaisemmin rähinän aloittanut koira ja pelkäsin vähän, että miten Roni käyttäytyy, mutta hyvin se meni, olenkin ollut monta kertaa tuollaisissa tapahtumissa yllättynyt siitä miten Ronppa ei ole ollenkaan kiinnostunut muitten rähinöistä *kop kop kop*. Tuomarina oli Tanja Karpela, vai mikä se sukunimi nykyään onkaan. Ronppa anto tutkia hyvin, vaikka ennen mätsärin alkua huomasin, että aristelee takapäätään kun sinne koskee (kuka käskee syödä sitä ruohoa, kun sitte sitä joutuu repimään sieltä toisesta päästä ulos). Juoksi suht nätisti ja seisoi paikallaan sen mitä pyysinkin.

Saatiin sininen nauha ja ihan kirjallinen arvostelu. Lisäämpä sen myöhemmin kun en enää muista mitä siinä oli :D Sinisten kehästä päästiin ekana jatkoon, jee! Mutta sitten loppui mun ja Ronpankin mielenkiinto eikä enää jaksanut panostaa seisottamiseen. Odottelu kylmässä niinkin kauan vei kaikki voimat, mutta nätisti silti mentiin loppuun saakka ja oltiin sinisten kolmansia. Mätsäreissähän ei käydä palkintojen takia, mutta täytyy sanoa, että tämä oli palkintojen kannalta pettymys. Ruusuke mikä saatiin oli kyllä todella hieno ja avaimenperästä tykkäsin myös, mutta sitten saatiin kortti (mikä kylläkin oli hieno) eikä koiralle mitään o.O! Olisin odottanut edes jotain possun korvaa tai rouheluuta, jotain mitä olisi Ronpalle saanut antaa. 

Noh kaikesta urputuksesta huolimatta oli hieno mätsäri, eihän sitä vaan voi olla tyytyväinen ikinä mihinkään ;) Rahat ainakin meni hyväntekeväisyyteen ja jos aurinko olisi paistanut, tuskin olisi tullut näinkään paljon valittamista :) Lisää kuvia sivupalkin linkistä.Mätsärin jälkeen suunnattin skanssiin hakemaan sämpylät ja sitten Mervi ja Otto von Lonkero kotiin ja lähettin Pöytyälle. Roni saikin riehua siellä monta monta tuntia. Välillä piti käydä kattomassa, ettei hevonen oo hävinny mihinkään ja välillä oven takana haistelemassa, ettei kukaan muukaan oo hävinny mihinkään. Kissat piti tietenki ajaa kaikki pois pihasta, koskahan mahtavat nekään uskaltaa seuraavaks kotiin...Käytiin mettässä vähän kävelemässä Aapon kans ja Musseki juoksutti Ronia välillä. Roni rupee olemaan niin nopee ettei Musse pääse karkuun eikä Musse enää oikein viitteis liikkua sit mihinkään  Pötytyältä lähettiin iskälle ja pieni koira sammu sohvalle samantien. Siitä piti sitte vielä siirtyä mammalle ja siellä nukuttiinki melkosen sikeesti.

Sunnuntai meniki sitte lepposasti eka kaupoilla ja sitte mummun 75-v synttäri kahvilla. Pientä säröä siihen lepposuuteen aiheutti auton rikkoutunu takalasi keskelle katua jätetyn lehtilaatikon takia. Tottakai hyvä ilmastointi autossa on kiva, mutta ehkä vähän vähempiki ois riittäny  Mummulla Ronin piti tietenki kerjätä muutama pullan pala ja vähän jäätelöä, taitaa ymmärtää sen, että muilta ei tipu mitään, mut mummulta saa aina jotain hyvää =p Kotona Timo kävi vielä pienen juoksulenkin Ronin kans, vaikka väsymys asteesta päätellen kukaan ei sitä lenkkiä ois välttämättä tarvinnu :)

Eilen oli tokaks vika agi kerta. Siitä saakka kun Roni meille tuli, ollaan entisen luokkakverin kanssa viestitelty, että pitäis nähä ja vois mennä lenkille yhessä ym, mutta eipä olla vielä päästy viestittelyä pitemmälle. Eilen sitte sattumalta törmättiin SDP:lla ja ilmeisesti ollaan tähän saakka käyty siellä molemmat samaan aikaan, mutta nyt vasta huomattiin toisemme. Koiratkaan ei näyttäny mitään merkkiä ettei toisistaan tykkäis, Saaga vaan haukku Ronia ja sehän ei siitä välittäny mitään, olihan siinä koira mitä pääsi haistelemaan  Agista ei sitte oikein mitään sanottavaa, mentiin aika vähän mitään ja tosi rauhallisesti, tais olla oma väsymys mikä vaikutti kaikkein eniten. Kerran Ronin piti lähteä kattomaan, että mitä kaks muuta koiraa leikkii keskenään ja samalla Unski urokelta käydä kysymässä, että kumpi on tän paikan kingi, mut onneks siitä ei sitte ollu mitään erimielisyyttä kummallakaan, tiedä sitte kumpi sen tittelin sai... Timo oli mukana kuvaamassa ja koitti itekkin muutamia esteitä Ronin kans ja hyvin meni :) Kuten Memmukin jo sano, täytynee hommata toinen koira et päästään molemmat ohjaamaan  Agin jälkeen käytiin pikkusen pulikoimassa, mut vesi oli niin jäätävän kylmää vielä, et ei siellä voinu kauaa olla, turhaan vaan lihakset menee jumiin sellasesta. Kotiin päästyä Roni vetäsi parin kanan siivet naamariinsa ja meni sohvalle rötköttämään ja samasta asennosta näytti aamulla heräävän :) nyt varmaan pari päivää vois ottaa vähä rauhallisemmin, tosin tänään mennään kattomaan ku hevoset, tai no lähinnä poni, juoksee ympäri rataa. Tiä vaikka innostuis totoomaan :D