Mut nytpä onkin kivaa kerrottavaa, kerrankin ;) 
Olin suunnitellu turun reissua joulukuun alulle siskon synttäreille ja kuinka ollakkaan ATTllä oli samaan aikaan kisat niin pitihän sinne ilmottautua. Kaikenlaisia tuntemuksia meni joka päivä ennen kisoja, mahtavista odotuksista aina peruutukseen saakka. Itseasiassa peruminen oli niinkin lähellä, että kirjotin jo sähköpostin, mutta en lähettäny sitä, onneksi :) 
Osallistumisesta en kertonu kuin harvoille, ihan sillä, että jos se helpottais omaa jännitystä. En tiedä toimiko tämä salatekniikka, mutta suhteellisen hyvin pysy pää kasassa. Tuomarina Henri Luomala, tosi kivoja ratoja oli! Alotettiin hyppärillä ja Ronin kanssa startattiin viimisinä, mikä oli tosi hyvä kun sillon halli oli suhteellisen rauhallinen muista koirista. Jätin Ronin lähtöön ja se jäi ja pysy just niin kauan kun pitikin. Hyppyä, putkea, mahtavat kepit, hieno keskittyminen ja ilmeisesti ohjaus toimi, koska nolla ratahan siitä tuli! Tätä me just tarvittiin :) Sijotuttiin toisiksi.Valitettavasti just tältä radalta ei oo videota, mutta niinhän se aina menee, että ne suurimmat onnistumiset ei tuu ikinä kameralle. 

Seuravaaksi agirata. Tässä alussa tapahtu jotain kuten videolta näkee. Roni sai jonkun toooodella hyvän hajun kentän ulkopuolelta, koiria siellä ei mennä, mutta oisko joku ihminen sitten vaan ollu niiiiin hyvän tuoksunen. Tämä sekotti molempien päät, Roni pysy tosi hyvin lähdössä kun ensin jäi siihen, jopa niin hyvin, että pelkäsin ettei se lähtis sieltä ollenkaan. Tälläkin radalla kaiken sähellyksen keskellä hienot kepit! Onneks oltiin muutaman kerran treenattu tuota tapaa alottaa kepit, kun treeneissähän kepit sujuu suurimmaks osaks ilman avustamista, mutta kisoissa on vielä pakko varmistella. Kontaktit, noh, ei niistä ainakaan tullu virheitä, että kaippa se ne sitten otti :D Tuossa lopussa otin Ronin jo kiinni kun tuli puomin ohi kun hylky oli tullu ettei se keksi maalin jälkeen lähteä ettimään sitä ihanaa hajuaan...
https://www.youtube.com/watch?v=ogmXFrRHgBI&feature=youtu.be
 

Sitte vika rata. Eipä tässäkään kummempia, ihan hyvin meni. Pysy taas lähdössä tosi pitkään ja tuli sinne minne pitikin. Ennen rataa juteltiin erään tutun kanssa ja hän antoi vinkiksi, että jos on jo virheitä alla niin koitan antaa Ronille enemmän tilaa kepeille kun se kerran ne osaa hakea. Tämäpä tapahtui, mutta valitettavasti en siinä vaiheessa tajunnut, että olisi pitänyt jäädä edeltävän hypyn toiselle puolelle, koska nythän Roni ei varmaan yhtään nähnyt, että kepit oli siellä kun itse seisoin peittämässä ne. Keppisekoilun takia tuli ihan jopa yliaikaa, mutta hyväksytty tulos kuitenkin 17,02. Keppien jälkeen putkelle ois pitäny tehä putkijarru niin ei ois valunu noin kauheesti, tästä tuomari ei kuitenkaan sakottanu joten menköön tällä kertaa. 

https://www.youtube.com/watch?v=Ney9pOkDvNg&feature=youtu.be

Tosi onnistuneet kisat ja ATT vaan nostaa itteään mun lemppari kisahallina :) Marikalle kiitos kuvaamisesta ja analysoinnista, pitäis aina olla joku niin tarkan analyysin kanssa kisojen jälkeen niin jos sieltä vaikka jäis jotain päähänäkin :D 
Sisko oli mun mukana kisoissa, hän on ollut mukana myös meijän ihka ekoissa kisoissa parisen vuotta sitten ja mitään agilitystä ymmärtämättä jopa hänen mielestää oltiin vähän kehitytty ;)

Tässäpä nämä, nyt rauhotutaan joulun viettoon ja ens kerralla jotain muuta kun agilityä, I promise!

roni.jpg