En tainnutkaan viime vuoden alussa asettaa meille mitään sen kummempia tavoitteita, hyvä niin, koska tuskin mikään ois toteutunu. Jotain kuitenkin tein vuoden aikana, pidin ylhäällä (melkein) kaikki koiriin mennet rahat.  Tämä lähti liikkeelle tottakai kinasta siitä kuinka paljon koiriin menee rahaa ja minä lupasin pitää taulukkossa kaikki menot muistissa. Joka kuukaudelle oli oma taulukkonsa excelissä ja tässä nyt lopputuotos niiden perusteella. Vuosi 2014  ei ollut meidän osalta hirveän aktiivinen, kisaaminen ja näyttelyt oli tosi vähässä, eläinlääkärilläkään ei (onneksi)  jouduttu käymään kovin usein.  Jotain pieniä ostoksia on saattanut jäädä listan ulkopuolelle, kun tämä ainut kone, jossa on excel,  päätti pitää pientä lomaa välillä,  mutta suurin piirtein kaikki on ylhäällä. 

koirat_2014.jpg

Ruoissa esim. kananmunia ja joitain öljyjä ei ole taulukossa mukana, koska niitä syödään itsekin enkä ole laskenut niitä erikseen. Ruoat on ostettu suurimmaksi osaksi Jyväskylän Rahulan rehusta, kun aina myöhästyn Kennelrehun ja Vauhti-raksun tilauksista, tässä pitää tänä vuonna petrata! Halpahallin oman merkin Ziip-kananjauhelihaa on myös tullut ostettua ja PetNapista aina tampereella vieraillessa, että pitää sekin mainita. Vitamiineja ja öljyjä on tullut osteltua ruokien kanssa samaan aikaan joten ihan kaikkia en välttämättä ole muistanut eritellä.

DSC_0481.jpg

Tarvikkeita on tullut osteltua millon mistäkin ja ne ovat lähinnä pantoja, remmejä ja sen semmoista, vähän niinkun ylimäärästä, kun ihan välttämättä mitään ei olisi tarvinnut.  Vähän taisi kuitenkin tämä listan pitäminen hillitä ihan-oikeesti-toi-on-ihan-pakko-saada-loppujen lopuksi-lojuu-kaapin-pohjalla ostoksia. 

IMG_9087.jpg

Agilityn treenipaikasta en joudu tällä hetkellä maksamaan, koska vedän itse yhtä ryhmää ja samalla saan ulkopuolisiin kouluttajiin vuotuisen tuen. Normaalisti agilityn treenipaikka maksaa 70€/ 3 kuukautta, joten ihan mukava säästö on kouluttamisen myötä tullut.  Näyttelyissä ei käyty edes joka kuukausi ja kisat taisi jäädä kaksiin agilitykisoihin, näissä kun olen ajatellut, että yhdet näyttelyt ja yhdet kisat kuussa noin keskimäärin olisi sopiva. Tokokisoja ei vielä viime vuonnakaan päästy korkkaamaan, mutta jospa se nyt tänä vuonna vihdoin onnistuisi. Menoihin ei ole laskettu polttoaineita, ne voisi koittaa laittaa tämän vuotiseen seurantaan, tai sitten ei ;)

Muut osiosta löytyy kaikki jäsenmaksut, hoitopaikkamaksut ja luonnetesti.

Ja vakuutuksinhan se kaikkein suurin raha menee. Siitä kun ei oikein uskalla luopuakaan ja kuitenkin tähän mennessä sitä on joka vuosi tarvinnut. Toisaalta kun olisi laittanut tuon 622€ (mikä on muuten enemmän kun vakuutuspapereissa on ilmoitettu o.O ) suoraan eläinlääkäriin niin halvemmaksi se olisi tainnut niinpäin tulla. Mutta sitä kun ei ikinä voi tietää jos tarvitseekin jotain isompaa leikkausta tms. Koirien vakuutukset on tällä hetkellä LähiTapiolassa, molemmilla on jotkut ell- ja kuoleman varalle olevat vakuutukset. Yritin kilpailuttaa vakuutuksia kesällä, mutta uudesta paikasta sanottiin heti suoraan etteivät pysty kilpailemaan tämän kanssa joten olkoon tuolla nyt sitten.  

WP_20130514_031.jpg

Ja yhteensähän noista kaikista tulee 2201,63€. Tuntuuhan tuo yhtäkkiä isolta summalta, mutta kun oishan se voinu olla ihan huomattavasti enemmän...