Huomaa, että kevät on tullut kun aktivoituu kaikessa tekemisessä niin, että kirjotettavaa riittäis monelle kerralle viikossa :D Tämä talvi meni kyllä ihan horroksessa, lunta oli niin vähän ettei päässy hiihtämään ja koko ajan oli vaan pimeetä ja märkää ni ei huvittanu tehdä mitään. Noh mutta tehdään nyt sitten senkin edestä :)

Viime perjantaina käytiin Ronpan kanssa opettelemassa ihan perusasioita toisten koirien kanssa, kun tuossa kylällä alkoi perustottelevaisuuskoulutus. Ihan mahtava juttu, koska ei tollasen takia tulis ajettua tuota reilua 60 kilsaa kun sen ajaa jo agilityn ja Taisonin tottiksen takia. Paikalla oli meijän lisäksi kolme muuta urosta ja hauska yhteensattuma oli, että kaikki oli enemmän ja vähemmän ruskee valkosia :D Tehtiin ihan perus kontaktin ottoa ja seuraamista ja paikalla oloa erilaisissa häiriöissä. Mua pelotti, että miten Roni suorituu kun se ei tykkää muista uroksista, mutta mitä vielä, sehän oli aivan mahtava! Sen silmät ei irronnu musta ( lue: lihapullista) kun ihan muutaman kerran ja sillonki palautti kontaktin heti kun sille sano. Täytyy koittaa päästä tonne mahdollisimman useesti, tollasta yhdessä tekemistä me just tarvitaan <3

IMG_6062-normal.jpg

Tuon jälkeen ajoin Ronilla viime kirjotuksessa olleen jäljen ja kun en tajunnut niin annoin Ronpan riehua hirven jalan kanssa oikein kunnolla. No siitä ja varmaan tuosta seuraamisesta kun ei ole sitä oikeestaan tehny vuosiin niin Roni meni ihan jumiin :/ se oli seuraavana päivänä kun rauhotettu, ulkonakin kun käytiin niin kulki pitkällä narulla perässä, joo rauhallinen koira on kiva, mutta ei sillon kun tietää että on kipee. Onneks siitä selvittiin muutamalla särkylääkkeellä, venyttelyllä ja levolla :) "Tiia Vitikaisen" koulutus kuitenkin jäi väliin Ronpalta ja Taisoni joutu tuuraamaan siellä. 

Taisonin kanssa käytiin lauantaina muistelemassa kehässä pyörimistä mätsärissä. Osallistujia oli ihan hirmusen vähän, mutta ei se mitään, päässtiin Marskin kanssa kattelemaan kaikenmaailman maatilaneläimiä kun aikaa jäi. Mätsäri siis, öö, Taisoni esiinty suht oksti. Seisotus oli tosi hyvä ja maltto olla paikallaan, liikkua ei oikein tykänny, hirveetä kiskomista ja senpä takia jäätiin just ja just pois bis-kehästä, tulos siis PUN-2 :) Tuomari kehu kovasti Taisonin lihaksia ja tiedusteli vielä kehän lopussa et paljonko se oikein liikkuu :D Mätsärin jälkeen käytiin ihmettelemässä eläimiä ja siitä suunnattiin agihallille putkipainotalkoisiin, nyt on sitten kunnon painot eikä ruttaa putkia! Täytyy kyllä sanoa, että ihan mahtavaan seuraan pääsin mukaan, näinkin pieni seura, mutta homma toimii ja tarvikkeet on ihan superhyviä ja aina kun jotain uutta kivaa keksitään niin se jo melkein on tuolla hallilla :) 

tarvaala%20012-normal.jpg

IMG_6080-normal.jpg

Sunnuntaina oli sitten vuorossa se koulutus. " " oli tuolla siksi, että Tiia piti ratakoulutusta ja olin ilmottanut itteni keppi ja kontaktit koulutuksen, jonka sitten piti joku muu. Vähän harmitti kun Ronia en saanut koulutukseen, mutta samallalailla ne perusteet oppi Taisonin kanssa. Aluksi pikku-Pöhlöni menikin ihan hyvin, mutta heti kun ei tehnyt oikein eli ei saanut palkkaa, turhautui ja alkoi rähjäämään kouluttajalle. T on vaan niin epävarma kun epävarma voi olla vieraita kohtaan jos sille päälle sattuu. Oli siellä jotain onnistuneita suorituksia, mutta lähinnä jouduttiin keskittymään siihen, että kouluttaja on kiva ihminen ja siltä saa paljon herkkuja kun on nätisti, sillä jouduttiin sitten vähän helpommin palkkaamaan vaikkei aina ihan oikein mennykkään. Kontakteja harjoteltiin boksin avulla, kun Ronilla on juoksukontaktit ainakin Aa:lla, puomilla on riippunu vähän tilanteesta, nyt se vaan täytyy oikeesti päättä miten sen teen. Keppejä harjoteltiin takaperin ketjuttamalla ja oon jo ton perusteella täysin vakuuttunu tosta tavasta opettaa kepit! Koska Taisoni joutu hirveen kamalan pelottavan ihmisen ja agilityn armoille käytiin palauttavalla treenillä vielä tokotreeneissä. Siellä Taisoni teki kaikkensa jotta sai mut vakuutettua, että toko/ tottis on sen laji, turha yrittää sille mitään agia alkaa suoltamaan :D Tehtiin paikkamakuuta sillä aikaa kun joku muu teki omia harjotuksiaan vieressä, vähän seuraamista ja liikkeestä seis ja tuohan oli melkeen super! Vähän tais jo viikonlopun muut aktiviteetit painaa, mutta ihanasti jakso keskittyä loppuun saakka. 

IMG_6108-normal.jpg

Tänään käytiin Memmun, Marskin, Ronin ja Pumban kanssa testaamassa viikonloppuna koulutuksessa ollut rata ja samalla otettiin uudet ohjeet käyttöön kepeillä ja kontakteilla. Tein vielä ihan pelkkää boksia ja palkka aina kun kaikki jalat osu oikein boksille, vauhtia ei ainakaan puuttunu, epäilen vaan ettei Roni kyllä vielä tajunnu mistä se palkka tuli :D keppejä tehtiin kahessa erässä, eka meni vähän plörinäks kun meinas itteä ruveta hermostuttamaan kun tarjotaan kaikkea muuta paitsi sitä mitä pitäis ja muutaman onnistuneen toiston jälkeen pidettiin tauko. Tauon aikana ihan selkeesti Roni oli hokasssu et mitä pitää tehä ja meni tosi upeesti! Ei tehty kun n. 8 toistoa 2-3 väleistä, hienoihin onnistumisiin oli hyvä lopettaa :)
Tässä rata jota tehtiin ja vielä videoita kaupan päälle.

t_v-14-normal.jpg

Aluks rimat oli medi korkeuksilla, mutta lopputoistoissa oli maksikorkeudet, osassa oikein reilustikkin :D Selkeesti huomas kuinka paljon rasittavampi tällanen rata on niin koiralle kun ohjaajallekin kun ei saa vaan juosta suoraan, vikasta otosta "  Jotenkin näin pitäisi mennä" huomaa, että kuinka väsyny Ronppa on, se kun tosi harvoin tiputtelee rimoja. Videon ekat otot on niin kun ite ilman ohjeita oisin radan menny ja sitte vikassa otossa on ainakin kakkosesteelle meno korjattu koulutuksen mukaseksi, siihen kyllä varmaan edelleen tekisin niin kun aluksi tein. 17 esteellä vikassa otossa kopteri! Ennakkoluuloista huolimatta se olikin ihan hauska ohjaus, täytyy koittaa muistaa tollanen :) Sylkkäriä, niistoa, jaakotusta ja mitä näitä nyt on, loppujen lopuksi kun Memmu näytti tuon vikan oton kaltaiset ohjauskuviot niin suhteellisen simppeli ja mukavaa aivotyöskentelyä tämä rata :)

https://www.youtube.com/watch?v=58DmKu5hPOo&edit=vd