lauantai, 26. lokakuu 2013

Onnistumisia ja epäonnistuminen

Hah, kuinka ollakkaan, kun ajattelin, että nyt on hyvä aika kirjottaa tänne niin se lappu mitä oon tässä tietokonepöydällä säilyttäny, että voin sitte tänne laittaa ylös ni on hukassa! Lappu sisälsi Taisonin toisen möllitoko kisan pisteet. Noh ehkä se vielä jostain löytyy, ei se kovin kaukana voi olla. 
Kisat meni joka tapauksessa aivan mahtavasti! Alkujaan tuli vähän kiire, vaikka siskolta matkaa kisapaikalle autolla oli ehkä vartti ja kisapaikalla vielä selvisi, että mölli luokka alkaa vasta n. 45 minuutin päästä eli ei siis mitään kiirettä. Käytiin Taisonontin kanssa kävelemässä ja pikkusen tehtiin jotain pientä, että pikkusen pääsis vireeseen. Kisat oli Tamskin järjestämät ja huomattavasti tiukemmat rajat kuin ekoissa kisoissa ja kenttää ei ollut mitenkään aidattu, vaan merkitty muovinauhalla hallin lattiaan. Hieman emmin tohdinko ollenkaan tehdä Taisonin kanssa ilman remmiä, että mahtaako se pysyä alueella, mutta vielä mitä ----> Kisat alko tietenkin luoksepäsätävyydellä, eihän se siinä pysyny mutta 9 taidettiin saada. Seuraavaksi paikkamakuu, mölliluokassa kun oltiin niin koira sai olla kytkettynä, joten remmin mitan päähän menin ja Taisoni oli huomattavasti huomattavasti rauhallisemmin kuin ekoissa kisoissa, ei vinkunut eikä pahemmin pälyillyt muualle, pysy upeesti! Kaikille tästä 10. Sitte odottelemaan omaa vuoroa, taidettiin olla kuudesta koirakosta tokaks vikat. Mölliluokassa oli vaan kytkettynä seuraaminen ja vitsi, ah! Oltais saatu 10 mutta täykäännöksessä pikkusen valu ni taidettiin saada 9 ( tässä välissä etin kyllä sen lapun ku emmä näitä muistakkaan ulkoo :D ) Aa, löyty, seuraamisesta tuli 9½. Liikkeestä maahan meno 10. Luoksetulo 10, nyt ei tainnu tehä niin suurta kaarta kun aiemmin vaan tuli aikalailla suoraan sivulle. Vauhtia kun on luoksetulossa ni sitte se pysähtyminen on vähän hankalaa :D . Liikkeestä seisominen oli jännittävä :D Samaan aikaan kun liikkeenohjaaja sano käsky niin Taisonin nenä meinas mennä maahan ja yleisössä jonkun koira alotti haukkumisen ja SEIS käsky tuli aika noh jämäkästi, mutta se jäi paikalleen eikä ees jääny haistelemaan sitä hajua mikä meinas viedä nenän maahan! Liikkeestä seisominen 10. Estehyppy oli meijän kompastuskivi. T lähti tosi kivasti ekalla käskyllä hyppäämään, mutta pysähtyminen esteen taakse ei tullu tarpeeksi nopeesti, joten etutassut ehti tulemaan sellaselle linjalle, että oikeesti ois menny 0 mutta oli kuulemma muuten niin upee ja niin hilkulla ne tassut että saatiin 5. Nää kisat oli kyllä mahtavat ja jäi tosi hyvä maku suuhun, sijotuttiin toiseks ni saatiin kilo kermakarkkeja palkinnoks :P Taisonille 5kg pussi ruokaa ja pokaali. Tästä jatketaan, paikkamakuuta ja estehyppyä harjotellen, ehkä ens vuonna virallisiin ;)

1375145_10151891590424259_546129354_n.jp

Tokosta ajettiinkin sitten siskon tupareihin Turkuun ja seuraavana päivänä oli vuorossa Ronin agilitykisat Liedossa, HUI! Attn halli on yks mun suosikeista ( joo kokemusta ehkä neljästä -viidestä hallista :D) niin kentän aitauksen, sijainnin, kun odottelunkin puolesta. Homma toimii ja onhan niillä se hieno taulu siellä mistä voi radalla ollessa tarkistaa et joko on hylly tullu :D Noh näissä kisoissa sitä ei tarvinnu tarkastaa, tehtiin ihan selkeet hyllyt. Kuitenkin, sain pidettyä pääni kasassa, en hermoillu turhaan ja jännityskin pysy aisoissa. Olin yksin koirien kans liikkeellä, joten ei ollu ketään kehen purkaakaan sitä jännitystä :P Aluks käytiin kävelyllä Ronpan kans ja sitte rataan tutustumaan, varuilta pyysin toita dallun omistajaa varmistamaan portille, ettei Roni lähe huiteleen kentältä, kiitos siitä! Rataantutustumisen jälkeen hain Ronin autosta ja parin poissaolijan takia saatiinkin mennä melkeen suoraan kentälle. Vähän pientä jännitystä oli ja Roni pikkusen täpinöissään, mutta tyhmänä luotin siihen, että se jäis odottamaan lähtökäskyä, eihän se jääny vaan varasti, hyppäs ekan esteen mutta valitettavasti jätti renkaan hyppäämättä ja paineli putkeen joten hylly tuli. Parannusta oli tapahtunu siinä ettei se lähteny sen kummemin rallattelemaan vaan tuli putken jälkeen nätisti takasin, istutin sen renkaan eteen ja otettiin siitä uus lähtö. Upeesti meni täysin sinne minne piti ja koko rata hyllyä lukuunottamatta puhtaasti :P Sitte hetki jäähdyttelyä ja seuraavan radan odotusta. Taas saatiin melkeen suoraan tutustumisne jälkeen kävellä kentälle, nyt vaan murahdin Ronpalle ja sehän jäi tosi hienosti odottamaan hyppy käskyä. Tässä mulla oli varasuunnitelma, että jos se varastaa niin tehään kepit "väärältä" puolelta, mutta jos ei varasta niin sitten mennään "oikeelta". Oikeelta siis saatiin mennä :) Tää toinen oli agirata ja vitsi mitkä kontaktit! Jee! Ja keinu, uuh! Heh :) kolmanneks viimiselle esteelle saakka meillä ois ollu tulossa puhdas rata, eipäs ku 5 jostain mutta kuitenkin. Puomi oli kolmanneks vika ja tietty sen alle oli houkutukseks laitettu putki ja sinnehän Roni ampasi joten hylly tuli, mutta ei se mitään, nää oli kyllä hienot kisat nämäkin :) Tyytyväisenä Ronpalle aamupala autolla ja ite sain herkutella suklaalla, kyllä olin mielissäni :)

Kuvat treeneistä

IMG_4203-normal.jpg

IMG_4198-normal.jpg

Pikkuruinen epäonnistuminen koettiin Seinäjoen näyttelyssä. Lähdettiin Memmun, Nasun ja Taisonin kanssa ihan suunnitellussa aikataulussa liikkeelle ja perille päästiin hyvin vaikka ensimmäisillä liukkailla taas ajelin, talvipyörillä kuitenkin. Perille löydettin helposti ja auto jätettiin ilmaisparkkiin, muutama sata metriä enemmän kävelyä mut hei säästettin 3€ :P Parkkeerattiin auto ja lähettiin käyttään poikia pissillä. Löydettiin tosi kiva luultavasti hiihtoladun pohja, siellä ei ollu muita joten ihan omassa rauhassa saatiin kävellä ja koirilla oli kivaa kun oli mettää mitä  tuoksutella. Pikku hiljaa lähettiin takas autolle päin hakemaan häkkejä, reilusti oli vielä aikataulussa aikaa. Päästiin sisälle niin ihmettelin et miten yks dalmis meni jo häkkeineen ovesta ulos, mutta en kiinnittäny asiaan sen enempää huomiota ennen kun aloin tarkistaa kehän numeroa. Heh, joo. Meijän kehä oli alkanu tunti sitten... Eipä siinä oikein ollu muuta tehtävissä kun käydä palauttamassa Taisonin veljeltä lainassa ollut häkki ja seurata kun avo nartut oli jo menossa :/ Arvostelu saatiin kyllä, ois ees ollu huono ni ei ois harmittanu et myöhästyttiin, mutta kun ei ees ollu. Ja en tiä miks mut ei mua nyt niin kovin paljoo harmittanu, toivottavasti opin tästä lähtien kattomaan kellonajat tarkasti. Jyväskylässä meinaan olla jo edellisenä iltana oven takana odottamassa... Tätä mieltä Kirsi Nieminen oli Taisonista "Erinomaista tyyppiä oleva tasapainoinen uros. Maskuliininen pää, otsapenger saisi olla selvempi. Hyvä Kaulanpituus, mutta hieman löysää kaulanalusnahkaa. Hyvä ylälinja, syvä rintakehä. Hyvä runko, olkavarret voisi olla viistommat Hyvät takakulmaukset, liikkuu hyvällä askelpituudella, etuliikkeissä löysyyttä" Sitten lapussa lukee vielä, että esitetään hyvin, mutta tuomari sanoi kyllä että esiintyy ilosesti eikä tuota mikä lapussa lukee. Noh, tällanen avoimen luokan korkkaus meillä :D
Taisoni oli kehässä ihana, sen häntä heilu ihan koko ajan ja näytti koko ajan siltä, että hymyilis, ei sellasta dalluhymyä kuitenkaan ;P

IMG_1071-normal.jpg

Kommentit

Ladataan...