Roni, Taison, minä. Ja välillä ihan kivoja pään sisältöjä meillä kaikilla :) 

Alotetaan vaikka mun tyhjästä päästä eli oli tarkotus viime viikolla osallistua Tikkakoskella mätsäriin. Matkaan lähettiin jo hyvissä ajoin aamulla, kun heitin siskon Jyväskylään junalle ja siinä sitte kulutettiin koko päivä aikaa, että päästään siirtymään mätsäripaikalle. Siinä ajo-ohjeita ettiessä huomattiin, että mätsäri on kyllä juu, VIIKON päästä... eipä siinä auttanu muu kun painella kotikentälle treenaamaan. Tehtiin ihan pikanen paikkamakuu treeni Taisonin kanssa niin, että Memmu ja Mito häiriköi ja Taisonontti pysy ihanasti, ei meininkiäkään et ois noussu, jee! Note to self tarkista kalenteri, ihan vaikka kaks kertaa...

Iso ja pieni pää löyty paahteisen tukalan kuumasta erkkarista. Ite olin paikalla molempina päivinä, ensin talkoilemassa ja esittämässä ihanan skotlanninhirvikoira Iineksen ryp-3 tulokseen! Pääsispä joskus omienkin kanssa niin pitkälle :D Erkkaripäivän aamuna suunnattiin Memmun kanssa aamuksi talkoilemaan, dallut kun alotti kauneuskilpansa vasta 12.30. Onnea on viileä treenihalli näyttelypaikan pihassa! Vaikka molemmilla koirilla Hurtan viilennysloimet olikin niin olihan se nyt lepposta odotella melkeen kehän alkuun saakka itekkin viileessä sohvalla loikoillen ;) Kehän laidalla oli lepposa meininki ja kehä suju muutenkin mukavasti. Memmu esitti Ronin ja ite roikuin Taisonin hihnan päässä. Oli kiva kattoa kun Roni esiinty hienosti toisen esittämänä <3 Ronpalle ERI. Taisonontti esiinty kans hienosti, tuomari alko tarkistamaan pilkkujen väriä ja onneksi pyysi siirtymään kunnolla aurinkoon jotta näki että kyllä on ruskeita eikä monivärisiä :)  Mainitsi myös pienestä päästä, mutta oli ihan ymmärrettävää nuorella koiralla. Kilpailuluokassa siirsi Taisonin Ronin eteen ja perusteli siirtoa sillä, että Ronilla on niin iso pää :D tais kuitenkin tarkottaa poskia ja huulia. Eli siis Roni eri avk-4 ja Taisoni eri avk-3 sa. Oli kyllä mukava tuomari, Anca Giura, ihan joka sanaa en arvostelusta ymmärtäny, joten tässä vaan englanninkieliset avostelut

Roni:
Masculine & full of substance without beeing heavy. important head. Good proportions between muzzle and skull. very important muzzle. Compact body, well defined. Correct angulations with good quality of the coat with right pigmentation.

Taisoni:
Young male. Well developed. Strong and elegant with correct head. Well balanced in propotions between head and body, lenght and height. Correct anatomy. Strong bones. Correct angulations. Correct spots. Good movement.

Osallistuttiin vielä kasvattajaluokkaan ainoana ryhmänä, jossa kaikki oli uroksia. Ja kuten viime kerralla kun Ronin kanssa osallistuttiin niin sanottiin, että on niin epätasanen ryhmä, ettei voi pärjätä niin myös tällä kerralla päästiin ROP-kasvattajan ryhmään ;) ryhmässä oli Taisoni ja Taisonin veli ja Roni ja Ronin iskä. Mukava näyttelypäivä ja sain mitä lähin hakemaan, lisää ruusukkeita seinälle :D

Sitte möllitoko cupista jäi tosiaan yks osakilpailu väliin, mutta viimiseen päästiin sentään paikalle. Ihan heti pitää sanoa, että pisteet oli surkeet osaamisen tasoon nähden, mutta huomattavasti tyytyväisempi olen kokonaisuutena tähän viimiseen kun ekaan kisaan. Suoritus oli jotenkin varmempaa ja rauhallisempaa, mutta ei muuta kun katotaas osittain:

-Luoksepäästävyys 9,5 nousi tuomaria vastaan, siitä -0,5

-Paikalla makaaminen 7 tämän tein niin, että sisko jäi varuilta pitämään Taisonin hihnasta (löysällä) ja ite menin kymmenen metrin päähän, hyvin ja nätisti makas koko minuutin, kerran piippas, mutta hiljeni. -3 tuli kaksoiskäskystä maahan JA perusasentoon tulemisessa, raivostutti pikkusen kun koiran ilmekkin oli sellanen et emmä tiä mikä on maahan enkä mä tiä mitä tarkottaa sivu. Argh! Mutta siihen paikalla pysymiseen mä varmuutta haluankin, joten sitä ainakin tuli. 

-Seuraaminen kytkettynä 9 ihan mahtavaa, ei edistäny, ei edes juoksussa, jee! En muista mistä -1 tuli

-Seuraaminen taluttimetta 0 joo, alku oli tosi hienoa, mutta sitte tapahtu jotain ja jotain ja jotain Taisoni haahuili omiaan ja siirsin sen koskemalla takasin viereeni ja sekosin ite täyskäännöksessä ja sit rupes jo epäilyttään et Taisoni karkaa kentältä ( vieressä äänekkät aksatreenit ja toisella puolella muut möllitokoilijat ja kolmannella vilkas lenkkipolku), mutta ei se onneks mihinkään lähteny, tarttis varmaan luottaa siihen vähän enemmän.

-Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 0 Hohhoi! -Emmä tiedä vieläkään mitä se maahan tarkottaa, voitsä näyttää mulle tai jotain... ( Rupes jo epäilyttää et onko se jumissa tai jotain mutta ennen ja jälkeen kehän se teki maahan menot just niinkun kuuluu.)

-Luoksetulo 9 miinusta kun tuli niin kovalla vauhdilla et meni pari metriä mun ohi ja pikkusen törmäs mun käteen, mutta tulee kovaa ja sivulle oikeeseen paikkaan, tykkään.

-Seisominen seuraamisen yhteydessä 9 yhen askeleen oli ottanu käskyn jälkeen joka jalalla, siitä -1

- Estehyppy 0 hmh. Hyppäs mut ei pysähtyny vaan tuli suoraan takas sivulle. Otettiin uusiksi ja sit Tllä välähti et ainii seis tarkotti sitä, että sit pysytään paikallaan.

-Kokonaisvaikutus 6 Automaattisesti lähti 4 pistettä kun Taisoni kävi kehän ulkopuolella haistamassa tolppaa, ei me kuitenkaan kuulemma ihan kymppiä oltais saatu ilman sitä kehän ulkopuolella käymistä :D 

Yhteensä 99,5 eli puoli pistettä alle tuloksen, mutta hei oltiin toisia ja saatiin palkinto, tähän osakilpailuun kun osallistu vaan yksi meijän kanssa samaan luokkaan :D Ja se tärkein eli varmuutta ja luottoa koiraan ja suorittamiseen. Edelleen oon sitä mieltä, että korkattais viralliset nyt syksyn aikana, ehkä vähän venytän niin, että tämän vuoden aikana, mutta jotta oma keskittyminen olis kunnossa ni tarvittais ehkä muutamat möllikisat vielä alle. Onneksi on sentään sunnuntaisin treenit missä voi käydä korjaamassa kaikki kisaongelmat ihan niinkun niitä ei ois ollukkaan!

Ronppakin pääsi pitkästä aikaa kisaamaan epiksissä sunnuntaina. Ja mitä se tekee mun synttäreitten kunniaks? No just sitä mitä mä siltä pyysin :) osallistuttiin mölliradalle, sieltä puomi alastulota vitonen, mut ihan huikee aika ja se meni sinne minne ohjasin ja ekaa kertaa oman seuran kisoissa ei haihatellu missään omilla radoillaan. Tuolla radalla ei voitu sijottua kun ollaan virallisesti kisattu, mutta sitte kisaavien radalla oltiin kolmansia tuloksella 5 puomin jommasta kummasta päästä. Osallistujia ei ollut kuin kolme, mutta ihan sama, mä oon niin niin niin niin happy siitä miten Ronppa käyttäyty ja tuli mun mukana että ah! Toivotaan, että tää nyt jatkuis virallisissakin kisoissa eikä ollu vaan jotain ihme yhen päivän huumaa :)

Tässäpä nämä kuulumiset nyt tällä kertaa, mun kamera käväsi Roomassa joten kuvia ei oo tullu otettua. Tortaina ois varmaan tarkotus koittaa päästä sinne mätsäriin ja viikonloppuna Ronpalla on näyttely molempina päivinä. Näillä suunnitelmilla eteenpäin :)