Onneks en luottanu tähän ja kirjottanu tekstiä pelkästään tänne vaan tallensin omalle koneelle kasn koska kuinka ollakkaan, taaskaan ei teksti tallentunu tänne  Jos tekstissä on jotain epämääräsiä J kirjaimia ni ne mitä luultavimmin yrittää olla hymiöitä.

 

Noniin, uusinta yritys ja vähän huijaamalla ;) Jos vaikka onnistuis tekstin häviämättä…
Eli siis mihinhän sitä on viimeks jääny, aivan juu. Perjantaina Otto tuli meille hoitoon ja suurimmaks osaks pojat oli sisällä rauhallisesti, välillä piti vähän pallolla ja naruilla riehua. Äkkiä tajusivat senkin et jos meinaa sisällä riehua ni siinä välissä pitää tosiaan olla joku lelu eikä ilman sitä riehuta yhtään. Tehtiin pitkiä lenkkejä ja molemmat vaikutti nauttivan ku on koiramaista seuraa :)
Lauantaina ei jaksetu mennä mätsäriin, tai siis kävästiin siellä sen verran et käytiin pari narupötköä ostamassa lisää, ne kun tuntuu olevan mieleisiä. Väkä Ryn tekemiä pötköjä siis käytiin hakemassa, valmistavat myös hienoja pantoja ja hihnoja. Sunnuntaina osallistuttiin mätsäriin Toijalassa, saatettiin päästä ihan telkkariin ku ShowHau oli kuvaamassa siellä ;) Mätsäri oli kivasti järjestetty, isot kehät ja tilaa niitten ympärillä, parkkialuettakin oli riittävästi. Ilma oli melko kolea ja hiukan välillä tihutti, ni oli pakko pysyä liikkeellä koko ajan et pysy lämpimänä, onneks tuli Ronille ostettua Hurtan talvimantteli Tuurista kun oli tarjouksessa. Tällä kertaa Roni ei ollu ADHD keitetty makaroni, nyt vaan keitetty makaroni. Juoksi tosi hienosti ja pitkällä askeleella ja mun mielestä ihan ravilla, mutta ei millään ois malttanu seistä nätisti. Saatiin sininen nauha ja aattelin että noniin päästäänki onneks äkkiä kotiin ku oli tosiaan melko viilee. Sinisten ryhmäkehässä taas juostiin ja seistiin ja Roni venkuroi minkä kerkes, aina oli joku jalka ihan miten sattuu eikä millään ois malttanu olla suorassa ja kaikki jalat maassa. Koiria tippu ja loppujen lopuks oltiin neljän parhaan joukossa o.O Muutama kierros ympäri ja oltiin ykkösiä!! Eipä sieltä lähettykkään niin pian pois :D Palkinnoks saatiin ruusuke ja 15 kg Jeppe koiran ruoka. BIS-kehää jouduttiin hetki oottelemaan ja kun vihdoin päästiin sinne ni Ronppa oli ihan jäässä L Juostiin muutama kierros eka isot koirat ja sitte pienet ja sen jälkeen tuomarit alotti piiiiiiiiiiiiitkän ja haaaartaan pohdinnan et miten kenetkin sijottaa. Tässä vaiheessa mulle oli jo ihan sama et miten loppu menee ku keskityin vaan lämmittään Ronia hieromalla ja silittelemällä.  Loppujen lopuks oltiin BIS-7 J Eli kannatti lähteä! Palkintona oli just sitä korvanputasusainetta mitä Ronilla käytän, sitte oli Inupekt Forttea, Megadermiä ja vaikka mitä. Vaikka ei palkintojen takia näissä käykkään ni täytyy kyl sanoa et tonne kannatti lähteä jo ihan vaan palkintojen takia. Ja se on muuten hassua et vaikka nyt pärjättiin näinkin hyvin ni silti ei ollu mikään ihan huippufiilis koska Roni ei mun mielestä ollu kehässä parhaimmillaan ( kehän laidalla kylläkin, tehtiin seuraamista ja kaikkea sellasta ylimäärästä ja ne teki kyllä upeesti) mut onneks se toimii niinkin että kun koira käyttäytyy hyvin ni on hyvä fiilis, oli tulos mikä hyvänsä :)
 
Mätsärin jälkeen pariks tunniks nukkumaan ja sitte agilityyn, piti olla Päivin ohjaama tunti, mutta siinä selviskin, että oon Mikan ( muistaakseni) tunnilla. Tehtiin parin kymmenen esteen rataa ja Ronihan oli ihan loistava!! Keppejä ei ikinä oo menny niin hyvin ja nyt seuras ohjausta ja osasin itekki korjata omia tekemisiäni. Tälläsiä ku ois aina ni mehän oltais kesään mennessä aksavalioita :D  Tehtiin lopuks vielä pieni seittemän esteen sarja ja sekin meni upeesti. Hih :)
Viikolla käytiin Memmun kans liitelemässä, Super-Pumba tekee pitkää rataa ku vanha tekijä ja Nasu ottaa rauhallisesti, mutta varmasti. Roni meinas tehä kerran täysin puhtaan radan, muta toka vika este oli sitte niin hankala et sitä tahkottiin ainaki miljoona kertaa ennen ku onnistu. Nää kolme koiraa ku sais yhdistettyä ni siinä ois sellanen agility koira et oksat pois!
4/11 perjantaina matkattiin Timon kans Jyväskylään Ronin kasvattajalle ja sieltä matkaan lähti tällanen.
 
Marnellin Knock Out eli Taison. Ruskea pilkkunen pikku riiviö. <3 Roni ei kauheesti ekoina päivinä arvostanu Taisonia, ei varmaan ollu kauheen kivaa ku toinen koittaa käydä imemässä :D :D Nyt painivat välillä niin et on pakko välillä vähän rauhottaa tilanetta.Sunnuntaina kävästiin taas mettälenkillä Oton ja Mervin kans, Taisoni sai matkustaa takin sisällä J Lenkkeilyä ja ulkoilua ollaan harrastettu ja Taisoni rupee näyttään sellasia merkkejä et siitä vielä joskus tulee sisäsiisti. Nyt kun oltiin viikonloppu pois kotoa ni pari pissaa tuli sisälle mut muuten onnistu tekemään kaikki tarpeet pihalle. Kynnet on leikattu ja Taisoni oli leikkauksesta ihan yhtä innoissaan ku Roni eli ei kauheesti tykkää mut antaa silti leikata. Painoa 9/11 Ronilla oli 35 kg ja Taisonilla 5 kg. Alotin opettamaan Taisonille klikkeriä, katotaan tuleeko siitä mitään :) Ens viikolla ois matolääkkeen aika ja sitte parin viikon päästä ekat rokotukset. Samalla katotaan Ronin vähän venähtäny pissakontrolli kiteitten varalta.
Mitähän vielä… Ronpan kans tehtiin joku ilta 9 kilsan pyörälenkki, ei kauheesti tuntunu tuntuvan missään ainakaan Ronilla :D Näyttelyseisomista ollaan harjoteltu ja välillä tulee niin upeita asentoja et ne ku sais pidettyä ni ah!    
Eipä siinä muuta, agilityä huomenna, viikonloppuna Jyväskylään molemmiks päiviks :) Ens tiistaina Ronilla on fysioterapia ja sitte oiski jo tokat agi-epikset Liedossa, jaiks!!
Taisonin myötä tuli tartutettua pentukuumetta vähän eteenpäin ja perjantaina käytiin Timon siskolle hakemassa tällanen.