Jeps eli alotetaan ensin mätsäristä, jonne päästiin kuin päästiinkin oikeella viikolla :D 
Paikka oli ihanan iso hiekkakenttä, missä tilaa oli reilusti. Roni ja Taisoni isoihina aikuisiin ja Memmun Mito isoihin pentuihin. Ronin kanssa alotin ja tein virhearvioinnin ja laitoin sille kankaisen kuristamattomman ja käsissä liukuvan hihnan, liikkumisesta ei tullu mitään, kun ei saanu kunnon otetta hihnasta, mutta muuten esiinty ihan kivasti, sininen saatiin. Koiria oli sen verran vähän, että melkein heti kun sain Ronin häkkiin oli Taisonin vuoro ja samaan aikaan Memmu oli Miton kanssa kehässä. Taisonin kanssa ei juoksusta tullu taas ei yhtään mitään, se oli varmasti kamalaa katottavaa kun toinen kiskoo niin paljon kun vähänkin irti saa, tuomarikin sano mulle, että anna vähän löysää sille, mutta mistä antaa kun koko hihnan kireydellä piti kiskoa. Sininen Taisonillekkin. Samantien alkokin jo sinisten kehä, Memmu tuli esittämään Ronin, mikä esiinty ja liikku tosi hienosti, onneks löyty parempi hihna repusta :) Roni sin-1!! Sitte pöhlö-Taisoni. Hmm, yhdessä liikkumiset hirveitä, kamalia, mutta sitte sille sattu joku kumma virhe (multa käsky seuraa) yksinliikkumisessa meni upeesti, ei yhtään vetoa eikä kiskomista, mutta se oli vaan hetkellinen mielenhäiriö, viimisessä yhdessä liikkumisessa veti niin, että oksensi kehän toiseen päähän ja monta kertaa pysäytin sen kun päätin, että ei oikeesti niin voi liikkua. Ihme ja kumma oltiin silti sin-4 :O Mito oli punasten 2(?) ja vielä näyttelyn kaunein collie. Aika hyvä alotus :) Ronin kanssa menin ite vielä bis kehään ja siellä mukava tuomari arvioi meijät bis-4 arvosiksi. Kannatti lähteä, vaikka viikko ensin etuajassa.

Mätsäristä seuraavana viikonloppuna suunnattiin ensin Harjavaltaa, missä Roni pääsi pyörähtämään kehässä. Vitsi mikä paikka! Iiiiiiiiiiso hyvin hoidettu ruohokenttä! Mutta juu takas ite näyttelyyn, mukaan oli ilmotettu 16 dalmista ja viiden avo uroksen joukosta Ronppa nousi aina eri-2 sa pu-4 tasolle saakka :) Dubravka Reicter oli Ronpasta seuraavaa mieltä "4 years, well propotioned, correct angulation, very good movement (!!? kuka ois uskonu vielä joku aika sitte, hih!) prefer better pigmentation, good bite"
 
Lauantain ilta vietettiin turussa kävellen ja kummia patsaita ihmetellen. Sunnuntaina olisin saanu nukkua ihan just niin myöhään kun nukuttaa kun näyttelypaikalle matkaa oli max vartti ja kehäkin alko vasta 12.30. No minäpä sitte nousin seittemältä. Eipä siinä muuta kun lenkille ja aamupalaa ja ajoissa kehän laidalle kökkimään kun ei muutakaan tekemistä ollu. Kiertelin hetken myyntikojuja, mutta ei sieltä löytyny mitään ostettavaa paitsi tuoli kun oman olin jättäny kotiin, eihän sitä tarvii kun on niin myöhään kehä ni ei tarvii koko päivää ootella... Käytin koirat vielä pitemmällä lenkillä, paluumatkalla satuttiin justiin sopivaan tulemaan takasin isliksien arvostelun aikaan, sieltä tälleen blogin kautta tutuksi tulleelle koiralle eri-1 pu-1 ja rop ja olikohan sitten veilä muuta :D Oli mukavaa jutella omaa kehää odotellessa, myöhemmin saatiin huomatta, että meillä on aikalailla sama maku ;D Harjavallassa avoimen ykkönen oli myös pu-1 ja valioitui, hyvä niin koska se oli nytkin pu-1 Ronpan kerätessä seuraavanlainen litanja eri avo-1 sa pu-2 ja SERTI! Jippii, enää puuttuis yks :) rupesin jo melkein pakkailemaan kamoja kun sain muistutuksen, että saadaan hakea palkinto kun tuli serti. Onneks sainkin muistutuksen, muuten ois pysti jääny hakematta. Tarjolla oli jos jonkunlaista erilaistaa pystiä, harmiksi niissä ei ollu mitään laattoja kertomassa mistä ne oli ni ihan pienen hetken mietin lahjakorttia, mutta kyllähän se nyt piti pysti ottaa kun sellasen kerrankin sai. Ja kuinka ollakkaan päädyin samaan pystiin, jonka blogituttukin oli ottanut :D Mats Jonsson oli tätä mieltä Ronista " Erittäin hyvät mittasuhteet,oikein muotoutunut pää, jossa oikea ilme, oikein hyvä ylä- ja alalinja, täyteläinen rintakehä, hyvät kulmauket ja luusto, hyvät liikkeet".

Valitettavsti en nyt saa lisättyä yhtään kuvaa tänne, pitänee tulla lisäämään ne joskus myöhemmin...