Kyllä on ollu aivan mahtavia ilmoja nyt pari viikkoa, aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta eikä tuule ja lämpötilakin plussan puolelle. Nyt tuulee jäätävän kylmästi ja lunta tulee vaakatasossa, mutta kyllä sen ehkä kestää kun oli niin hyvät pari viikkoa. 

IMG_9471.jpg


Ronin kanssa epikset jäi väliin, mutta Tamskilla kisattiin kahen hyllyn verran. Ekassa startissa Ronppa kävi ihan kierroksilla, karkas jo ennen ku ees ehin jättää sitä lähtöön, juostiin sitte jotain esteitä et saa päästettyä pahimmat höyryt pois. Tästä ei mitään muisteltavaa jääny, hirvee ärstys vaan kun rata ois ollu kiva. Tokaan starttiin sitte lähettiin niin, että ennen omaa vuoroa tultiin halliin ja tehtiin ihan vaan istu maahan vaihtoja niin, että ite olin polvillani lattialla ja pystyin syöttämään Ronia ihan koko ajan. Eli Ronppa siis söi nakkia koko ajan vaihtaen istu-maahan, mutta tää näytti toimivan, jäi lähtöön kivasti ja oli paljon paljon keskittyneempi. Valitettavasti luotin sadasosa sekuntin liikaa ja Roni käänty putkesta ympäri!! Olin siinä vaiheessa jo kerenny niin pitkälle, et Roni hyppäs yhen hypyn ja siitä sitten hylly. Mutta muuten rata ,meni hyvin ennakkoluuloista huolimatta, en ois ihan heti uskonu, että kyseessä oli ykkösen rata :D Kepeillä oli pikkusen haparointia, niitähän tosiaan ollaan tässä koko talvi treenattu,mutta ei kun ei toimi niin ei toimi. Ja nyt treeneissäkin ollaan otettu takapakkia, eka väli ei vaan tunnu löytyvän. Täytynee ottaa taas varmaan ohjurit avuksi, niin sais vaan paljon onnistumisia. Mutta kisat tais olla tässä ennen syksyä, ihan senkin takia, että kisoja ei tässä lähistöllä oo niin, että niihin pääsisin :D

Taisonin kanssa päästiin osallistumaan Hanna Närhen toko/tottis koulutukseen, videot koulutuksesta ja muuta höpinää siitä omassa kirjotuksessan hieman myöhemmin. 

Omalla tokokurssilla tehtiin kontaktin pitoa häiriössä ja seuraamista samoin. Kouluttaja huuteli käskyjä ja Taisonin piti olla huomoimatta niitä. No eihän se ollu, Taisonontti true-agilitykoira oli ihan innoissaan, kun kouluttaja käski putkeen niin tämähän lähti ja jee ihanaa putkee mä niin rakastan jee ku saa mennä putkeen =,D yhtä vaikee oli kouluttajan maahan, se meni läpi tosi helposti. Taisoni ei jostain syystä ollu yhtään mukana, mutta ei sille voinu ku nauraa ku toinen niin innoissaan suorittaa vaikka vääriä käskyjä kuuntelikin. Ja siis tätä ollaan kyllä tehty ja hyvällä menestyksellä, nyt eivvan ollu Taisonin päivä. Merkkiäkin otettiin, kivaahan se oli juosta kun sai nakkia, muuta se ei siitä tainnukkaan tajuta. Toisissa treeneissä otettiin henkilöryhmää ja paikkamakuuta toisen koiran suorittaessa omia juttujaan. Paikkamakuu suju tosi hienosti, vähän kiinnosti mitä toinen tekee, mutta pysy tosi hyvin paikallaan ja suorittava koira oli kuitenkin iso musta uros, että ois voinu mennä huonomminkin. Henkilöryhmässä meillä onkin sitten vähän tekemistä, onhan vappuun vielä aikaa... :D

IMG_9505.jpg

IMG_9483.jpg

 

Aurinko on saanu houkuteltua taas mettäänkin treenaamaan. Taisonin kanssa ollaan käyty tekemässä kerran esineruutua leluilla ja muutamalla "esineelläkin" ollaan kokeiltu. Ihmisiä (lue Memmua ja mua :D) on päässy molemmat pilkut ettimään. Roni ihan vaan aktivointi mielessä, mutta kyllä sekin tuntuu tykkäävän, se tulee niin hirveetä vauhtia aina luokse <3 Taisonille ollaan koitettu saada vahvistettua irtoomista tarpeeks kauas, se kun vähän tekee sellasta et irtoo pari kymmentä metriä ja tulee takasi ihan kuin kysyen, että niin mitä, mä kävin tuolla eikä siellä mitään ollu. Pikku hiljaa edetään, pääasia, että kaikilla on kivaa ( ja koirat nukkuu rauhassa loppu pivän :D ) Nyt kun sulais lumet niin pääsis kunnolla treenaamaan, verijälkeäkin pääsisi sitte tekemään. Niin tosiaan, vaikka keli on ollu keväisen aurinkoinen niin täällä on ihan talvi vielä kuitenkin. Vähän kaihosasti kattelin mettiä ja peltoja turussa ja tampereella kun siellä pyörähdettiin, mutta kyllä mä tykkään ennemmin tästä talvesta kun kurasta.

IMG_9492.jpg

IMG_9541.jpg

roni.jpg