Maanantaina olikin sitten tällä erää viimonen alkeisagi kerta  Noh mahdollisesti päästään jatkamaan vielä muutamaks kerraks ja sitte vois pitää vähän taukoa, ettei ihan mee maku koko touhuun... Vika kerta oli jotenki huomattavasti rauhallisempi kun aiemmat. Tiä sitten vaikuttiko niin paljon kun kaks koiraa puuttu tai kun lämpöasteita oli ehkä muutama enemmän mitä tähän saakka on ollu. Hypeltiin ja otettiin muutaman esteen sarjoja, puomia ja kontakteja muutenkin harjoteltiin, näyttää pikku hiljaa tajuavan, et mitä niillä pitää tehä :) Keinua otettiin taas pari kertaa, tokalla kerralla teki ihme poikkeuksen ja vaikutti siltä et ois aristellu keinua, mut kun huomas makkarat toisessa päässä ni johan sitä mentiin! Kepitki meni hyvin, ihan lopuks kun mentiin kouluttajan ohjauksella niin mun aivot ei enää pysyny mukana et miten mun käsien ois pitäny olla mut pääasia et Ronppa osaa :D Niin otsikko tuli siitä kun mulla oli palkkana makkaraa ja sen lisäks maksamakkaraa ( mikä toimi palkkana tosi hyvin!) ja kun oli kuuma niin maksamakkarahan muuttuu sellaseks mukavaks litkuks eli sitä oli sitä housut, kädet ja koira täynnä.

Viikonloppuna surautin Ronille  kuukaudeks vihannesmössöt, noin viis kiloo sitä tuli. Suurin osa kurkkua, sitte jäävuori- ja lehtisalaattia, keitettyä porkkanaa, oisko sitte ollu keittovihanneksia pari pussia jaaa  mitäs sitte vielä...Ainii joku 4-5 lakkaa mitä oon säilöny pakkasessa syksystä saakka :D Tollasta sötkötystä pieniin minigrippi pusseihin, ne on just sopivan kokosia yhteen annokseen. Lisäksi sitte ainaki nyt kesän ajan annan puolukka- valkosipulisekotusta sellasen pienen jääpalakuution verran, jos vaikka pysyis ötökät poissa kimpusta. Vihannenmössön kans Ronppa on saanu broilerin ja kalkkunan jauhelihaa ja välillä Murren kana-kasvismixiä. Luina on tähän saakka ollu vaan lammasta ja kanansiipiä, kerran hevosta. Kerran viikossa kalaa ja sisäelimiä. Torstaina pitäis tulla Lempimuonasta muutama luu ja jauhelihapötkö lisää :)  Hyvin tää ruoka kelpaa, vaikutuksista en oikeen osaa sanoa muuta kun että kakit on huomattavasti pienempiä joskin kyykistellä täytyy useemmin mutta silti. Hajuhaittoja ei oo ollenkaan ( koirasta johtuvia ainakaan :D ) ja juo vähemmän ku ennen. Roni on mun mielestä aina ollu hyvänmuotonen, mutta nyt se jotenki ottaa usein silmään, että onpas se komee :) Tarttis käydä punnittemassa se taas, ennen ruokavalion muutosta painoo oli 32,7 kg.

Muuten turku viikonlopun jälkeen Roniin ilmesty ihmeellisiä paukuroita... Ekaks ne näytti vaan siltä et ne ois tullu Oton tassuista leikkiessä, mut sit ku ne laajeni vaan eikä hävinny niinku yleensä ni sillon tiistaina aloin tutkaileen niitä paremmin ja muutamasta tuli ihan vertakin o.O Haettin apteekista koirille tarkotettua suihkutettavaa antseptistä jotain ainetta ( ihna hyvin ois käyny varmaan ihan ihmisillekkin tarkotettu, mut eipä tullu siinä vaiheessa mieleen...). Illalla sit pesin Ronin ja suihkuttelin siihen sitä ainetta ti illalla ja ke aamulla ja illalla ja patit hävi yhtä ihmeellisesti ku oli tullukki. En sitte tiä oliko hyttysen puremia ( hyttysiä on ainakin siinä meijän takapihalla ihan JÄRKYTTÄVÄSTI!!) vai oliko toi meijän lehmä syöny jonkun myrkyllisen kasvin ( vaikka kun sitä seurailee ku se ruohoa syö niin sille ei kelpaa kun sellanen yhenlainen ruoho, siis sellanen ihan tavallinen heinä) vai mikä sitte oli, mut patit ei ainakaan kutissu eikä muutenkaan häirinny koiran elämää. Nyt ovat kuitenki tiessään :)

Eilen käytii yheksän aikaan viel tunnin lenkki ja oli koira aika läkähtyny sen jälkeen ja sen aikanakin ku ei kiinnostanu ees vetää koko matkaa :D Kotiin ku päästiin ni kävi juomassa, haki lutkutuspallonsa ja hyppäs sohvalle sen näkösenä et minähän en muuten varmasti liiku enää mihinkään! Kohta varmaan uskaltais mennä uimaaki jos vaan kelit jatkuu tällasena. Pääse Roni testaamaan pelastusliivejään, tykkää varmasti ;D

Rovaniemen näyttelyy varten majotus varattu, tällä hetkellä Timo taas kaikken muutosten jälkeen on tulossa mukaan, mut en olis ollenkaan varma, että se loppujen lopuks on siellä näyttelyssä. Noh mutta sen näkee sitte sillo, minä ja Roni siellä ollaan ainaki :D voiski käydä kattoo et oiskoha jo mahollisesti tullu jotain aikatauluja...